Autobelettering

autobelettering

Autobelettering en alles wat je over auto beletteren moet weten.

Voertuigbelettering (ook bekend als autobelettering of vrachtwagenbelettering) omvat beletteren, nummering of afbeeldingen die individueel worden uitgesneden uit een vel massief gekleurd, 2-mil-vinyl en vervolgens voorgespannen en geplaatst op applicatie folie (het aantal gebruikte transfer tape-vellen zal afhangen van de grootte van uw voertuigbelettering en de hoeveelheid gebruikte kleuren). Hierdoor kan de zelfklevende belettering gemakkelijk in één deel op uw auto, vrachtwagen of bestelwagen worden geïnstalleerd, waardoor een nette en professionele uitstraling ontstaat.

Voertuig beletteren werkt geweldig op auto’s, vrachtwagens, bestelwagens, bussen, bedrijfsvoertuigen, motorfietsen, crossmotoren, ATV’s, UTV’s, raceauto’s, off-road voertuigen, campers, tractoren en zelfs landbouwmachines. Het werkt goed op ramen, maar ook op gelakte oppervlakken en andere gebieden van deze voertuigen.

Veel gestelde vragen bij autobelettering

1. Wat is gesneden vinyl of vinylschrift? Bestaat het uit losse letters of uit één doorlopend stuk?

Vinylletters (of gesneden vinyl) worden gesneden uit een gekleurd vel zelfklevend 2-mil vinyl en kunnen worden gebruikt voor belettering, nummering, of afbeeldingen. Het bestaat uit individuele letters die in exacte vorm worden gesneden en vervolgens worden voorgespannen en geplaatst op transfer-maskeertape, zodat uw voertuigbelettering in één naadloos proces met exacte nauwkeurigheid kan worden aangebracht.

2. Worden al mijn individuele letters/ontwerpelementen op hetzelfde vel applicatiefolie geplaatst?

In de meeste gevallen worden de afzonderlijke letters in uw voertuigbelettering op de juiste afstand van elkaar geplaatst op één vel applicatiefolie, waardoor de installatie snel en eenvoudig is. Als het te beletteren vlak echter meer dan 135 cm (voor de kleuren zwart en wit) of 120 cm (voor alle andere kleuren) in zowel de breedte als de hoogte bedraagt, wordt uw belettering gesplitst en op twee vellen applicatiefolie geplaatst. U ontvangt uw voertuigbelettering ook in meerdere vellen als u drie of meer verschillende kleuren gebruikt. In dat geval wordt elke afzonderlijke kleur op een eigen vel gegroepeerd.

3. Is er een verschil tussen het beletteren van de auto en de vrachtwagen?

Voertuigbelettering, autobelettering en vrachtwagenbelettering zijn allemaal hetzelfde product. Het maakt niet uit of u de belettering op uw auto, vrachtwagen, bestelwagen of een ander type voertuig gebruikt. De verschillende termen worden gebruikt om aan te tonen dat deze vinylbelettering op verschillende soorten voertuigen kan worden gebruikt, maar dat ze voor het overige onderling verwisselbaar zijn.

vrachtwagenbelettering

4. Is de belettering van auto’s en vrachtwagens geprint of geknipt?

Auto- en vrachtwagenbelettering wordt op maat gesneden uit een vel massief gekleurd vinyl, waardoor de belettering geen achtergrond heeft. Daarom is er een beperkt aantal kleuren te kiezen met vinylbelettering. Na het uitsnijden van de algemene vormen van de letters of het object, wordt het handmatig wieden (of plukken) gedaan door ons productieteam om eventuele interne ruimtes uit te knippen. Op deze manier kunnen de voertuigbelettering exact in de juiste vorm worden gesneden. Er wordt geen gebruik gemaakt van bedrukking. Als u geïnteresseerd bent in het laten printen van uw grafische afbeeldingen op vinyl met onbeperkte kleurmogelijkheden of kleurverlopen, kunt u onze full colour stickers bekijken.

5. Wat is pellen?

Pellen is het proces waarbij de interne ruimtes van een letter, vorm of object worden uitgesneden en verwijderd. Wanneer bijvoorbeeld een “D” of een “B” deel uitmaakt van een bestelling voor vinylbelettering, wordt de uitwendige vorm van de letter eerst uit een vel vinyl geknipt waarbij de interne ruimtes nog intact zijn. Vervolgens wordt door het pellen het binnenste gedeelte van de “D” of “B” uitgeknipt, waardoor het de vorm van de eigenlijke letter krijgt.

Zonder dit proces zouden letters niet exact in vorm kunnen worden gesneden. Door de ingewikkelde details die bij het pellen nodig zijn, wordt het allemaal met de hand gedaan en kan het een zeer uitgebreid proces worden voor gecompliceerde ontwerpen. Daarom wordt de prijsstelling enigszins beïnvloed door de complexiteit van het gevraagde ontwerp.

Autobelettering pellen

6. Waarin verschilt de vinyl auto- en vrachtwagenbelettering van uw andere voertuigstickers?

Het belangrijkste verschil tussen onze vinyl auto- en vrachtwagenbelettering en onze ondoorzichtige, heldere en geperforeerde voertuigbelettering is dat de vinylbelettering niet hoeft te worden afgedrukt en dat er verschillende kleuren vinylmateriaal worden gebruikt. Onze voertuigstickers hebben allemaal het ontwerp direct op een standaard vinylmateriaal geprint. Een ander groot verschil is de mogelijkheid om te snijden. De vinylbelettering wordt exact op maat gesneden (inclusief de interne ruimtes), terwijl de full colour autostickers alleen op de algemene contouren van de vorm kunnen worden gesneden, met behoud van een solide achtergrond.

7. Zijn autobelettering en autotransfers hetzelfde?

In algemene zin verwijzen autotransfers naar elk type materiaal met zelfklevende eigenschappen dat bedoeld is om op het exterieur van een auto te worden aangebracht. In die zin is autobelettering dus een type autotransfer. Om verwarring te voorkomen verwijzen we echter naar vinyl dat uit massief gekleurd vinyl wordt gesneden als autobelettering en vinyl dat wordt geprint als autotransfer.

8. Van welk materiaal is uw autobelettering gemaakt?

Onze autobelettering is gemaakt van duurzaam 2-mil (50 micron) vinyl dat ontworpen is om tot 8-10 jaar mee te gaan (afhankelijk van het gebruik en het klimaat). Het vinyl is zelfklevend en is verkrijgbaar in meer dan 35 verschillende kleuren.

9. Wat is de standaardkleur van het materiaal dat gebruikt wordt voor de autobelettering en vrachtwagenbelettering?

Er is geen standaardkleur voor de belettering van auto’s en vrachtwagens. Aangezien de belettering rechtstreeks uit een vel massief gekleurd vinyl wordt gesneden, is de kleur die bij het maken van uw ontwerp wordt gekozen dezelfde kleur als die van het gebruikte vinylmateriaal. Dit gezegd zijnde, kiezen de meeste mensen wit voor de kleur van hun autobelettering. In de meeste gevallen zorgt een witte kleur voor het meeste contrast en zichtbaarheid wanneer deze op het raam van een auto of vrachtwagen wordt geplaatst, vooral als het raam getint is. Check hier het kleurenbereik van aanbieder 3M.

10. Is de autobelettering en vrachtwagenbelettering zichtbaar in het donker? Biedt u alternatieve soorten vinylbelettering aan, zoals premium, reflecterend of marinevinyl?

Onze autobelettering en vrachtwagenbelettering is niet zichtbaar in het donker. Wat betreft premium vinyl, heeft ons standaard vinyl een uitzonderlijke kwaliteit en heeft het een duurzaamheid en levensduur die vergelijkbaar is met wat andere aanbieders bieden met hun “premium” vinyl materiaal. Op dit moment bieden wij geen reflecterende of marine vinylsoorten aan. Echter, als u geïnteresseerd bent in het creëren van belettering uit een van deze soorten vinyl neem dan contact met ons op om te zien welke mogelijkheden u heeft.

Vrachtwagen Reclame

11. Hoe groot moet mijn belettering zijn?

Uw autobelettering en vrachtwagenbelettering is beschikbaar in een breed scala aan maten om aan uw wensen te voldoen. Om te bepalen welke grootte uw belettering moet hebben, begint u met het meten van de grootte van het oppervlak waarop u de belettering wilt aanbrengen. De meeste gebruikers brengen beletteringen aan op de achterruit, de achterkant of de zijkanten van hun voertuig. Onze standaardmaat van 90x45cm past goed bij de meeste achterruiten, maar omdat achterruiten uniek zijn in grootte en vorm raden wij u ten zeerste aan om te meten voordat u uw belettering bestelt.

De algemene vuistregel van 2.5cm hoogte voor 25cm zichtbaarheid is ook een goede richtlijn voor hoe groot uw belettering moet zijn om door anderen te worden gezien.

12. Hoe wordt de hoogte en breedte van mijn vinyl auto- en vrachtwagenbelettering gemeten?

De hoogte van uw autobelettering wordt gemeten vanaf het hoogste punt van de hoogste letter tot het laagste punt van de laagst hangende letter. Als u bijvoorbeeld een vinylbelettering bestelt met de tekst “Signs”, dan wordt de hoogte van uw belettering gemeten vanaf de bovenkant van de “S” tot aan de onderkant van de “g”. Op dezelfde manier wordt de breedte van uw belettering gemeten vanaf het begin van de letter aan het meest linkse uiteinde van het ontwerp tot het einde van de letter aan het meest rechtse uiteinde van het ontwerp. De totale grootte van uw belettering wordt bepaald door de hoogte te vermenigvuldigen met de breedte van uw volledige ontwerp.

13. Wat zijn de maximale en minimale afmetingen voor mijn autobelettering en vrachtwagenbelettering?

De minimale afmeting van uw belettering is 25x25mm. Door onze bekledingstechniek is er geen bepaalde maximale grootte voor uw vinylschrift, zodat u zo groot kunt gaan als u wilt. Dit laat u toe om enkele zeer grote afbeeldingen te maken die gebruikt kunnen worden op grote voertuigen, zoals bussen of semi-vrachtwagens. Houd er echter wel rekening mee dat als zowel de breedte als de hoogte groter is dan 60cm, u uw breedte of hoogte moet hebben die bestaat uit meerdere vellen/panelen vinyl, waardoor er een kleine naad in het ontwerp ontstaat. Als u geen naden in uw belettering wilt hebben, moet u de afmetingen onder 60cm in de ene richting (breedte of hoogte) en 1500cm in de andere richting houden.

Bij het bestellen van grote afmetingen raden wij een professionele installatie aan of hulp van meerdere personen om een goede installatie te garanderen. De minimale afmeting van uw belettering moet 25x25mm zijn. Door onze lambriseringstechniek is er geen bepaalde maximale grootte voor uw vinylbelettering, zodat u zo groot kunt gaan als u wilt. Dit laat u toe om enkele zeer grote afbeeldingen te maken die gebruikt kunnen worden op grote voertuigen, zoals bussen of semi-vrachtwagens.

Houd er echter wel rekening mee dat als zowel de breedte als de hoogte groter is dan 60cm, u uw breedte of hoogte moet hebben die bestaat uit meerdere vellen/panelen vinyl, waardoor er een kleine naad in het ontwerp ontstaat. Als u geen naden in uw belettering wilt hebben, moet u de afmetingen onder 60cm in de ene richting (breedte of hoogte) en 1500cm in de andere richting houden. Bij het bestellen van grote afmetingen raden wij een professionele installatie aan of hulp van meerdere personen om een goede installatie te garanderen.

14. Wat is de slagbreedte en waarom zou ik me zorgen maken?

Slagbreedte heeft betrekking op de breedte van elk deel van een letter of object. Het is mogelijk dat letters of voorwerpen met extreem smalle slagbreedtes niet kunnen worden gebruikt voor voertuigbelettering vanwege de moeilijkheid om ze te knippen, te pellen en te plakken. Als u geïnteresseerd bent in het gebruik van een lettertype met smalle letters of een complex ontwerp, neem dan contact met ons op voordat u bestelt om te zien of het mogelijk is om te maken.

15. Bieden jullie vinyl carwraps aan?

Wij bieden ook vinyl carwraps aan. Bekijk onze pagina over carwraps.

Carwrap

16. Bieden jullie auto- en vrachtwagenstrepen of striping aan?

Wij hebben geen officiële truck stripes of striping product. Onze vinyl belettering kan echter wel tot 600″ (50 voet) lang zijn, waardoor striping met behulp van vinylbelettering mogelijk is. Als u ervoor kiest om dit te doen en strepen te bestellen die meer dan 3″ lang zijn, raden wij u ten zeerste aan om een professionele installatie te doen of om hulp te krijgen van verschillende anderen bij de installatie.

17. Hoeveel kleuren zijn er beschikbaar?

U kunt kiezen uit honderden verschillende kleuren voor uw autobelettering en vrachtwagenbelettering, inclusief standaard- en specialiteitskleuren. Over het algemeen kunnen we alleen vinylbelettering produceren uit de kleuren die onze leveranciers te bieden hebben. Heeft u echter een specifieke kleur in gedachten en wilt u een bestelling op maat plaatsen, neem dan gerust contact met ons op.

18. Kan ik belettering met meerdere kleuren bestellen?

Ja, u kunt autobelettering en vrachtwagenbelettering bestellen die een verscheidenheid aan kleuren bevat. Houd er rekening mee dat als uw ontwerp drie of meer afzonderlijke kleuren bevat, uw belettering in afzonderlijke vellen voor elke kleur wordt verzonden. Bij de installatie van uw voertuigbelettering combineert u deze eenvoudigweg met elkaar. Als u bijvoorbeeld een bedrijfslogo probeert te maken van vinylbelettering dat meerdere kleuren bevat, moet u de delen van het logo opsplitsen in meerdere bestanden (op basis van kleur) en elk bestand afzonderlijk aanleveren.

19. Mijn ontwerp heeft verschillende kleurvariaties en ik wil het weergeven zoals het op mijn voertuig staat. Wat kan ik doen?

Als u een ontwerp heeft dat veel kleuren bevat of als u exacte kleuren van uw ontwerp wilt, dan raden wij u aan om autostickers in full colour prints te gebruiken. Onze autostickers worden bedrukt in plaats van gesneden, zodat u een onbeperkt aantal kleuren en kleurvariaties/effecten kunt gebruiken.

Autoreclame VW Polo Zwolle

20. Zullen de kleuren op het scherm precies overeenkomen met wat ik wil?

Bij het gebruik van een online ontwerptool kunt u een voorbeeld nemen van alle kleuren die er beschikbaar zijn. Zolang uw scherminstellingen standaard zijn, moet de kleur die u op het scherm ziet heel dicht bij de kleur komen die u ontvangt met uw voertuigbelettering. Houd er echter rekening mee dat er verschillen in kleur kunnen zijn door het verschil in computerschermen. Als u wilt, geven we u ook graag de officiële namen van de kleuren die we gebruiken.

Wat betreft de kleuraanpassing, dit is iets dat niet kan worden gedaan met vinylbelettering (tenzij de kleur die u wilt exact hetzelfde is als een van de kleuren van vinyl die wij aanbieden) en is zeer moeilijk te bereiken, zelfs met stickers die gebruik maken van geprinte inkt. Ook al bieden we geen exacte kleuraanpassing aan, met onze full colour autostickers kunt u een onbeperkt aantal kleuren en combinaties gebruiken om u te helpen de look te bereiken die u wenst.

21. Worden de kosten van mijn auto- en vrachtwagenvinylbelettering beïnvloed door mijn kleurkeuze?

Welke kleur u ook kiest, de kosten voor uw autobelettering en vrachtwagenbelettering zullen hetzelfde zijn. De kosten worden echter iets verhoogd door meerdere kleuren in één beletteringsvolgorde op te nemen. Dit is te wijten aan het extra technische werk dat nodig is om dergelijke bestellingen te creëren.

22. Kunt u grafische of niet-beletteringsontwerpen maken?

Ja, eenvoudige grafische of niet-letterlijke ontwerpen kunnen worden gemaakt met behulp van ons gesneden vinyl. U kunt ook een aangepaste afbeelding of afbeelding mailen. Houd er rekening mee dat elk bestand dat u uploadt slechts in één effen kleur kan worden gemaakt.

23. Hoe maak ik mijn bedrijfslogo van vinylbelettering?

Als u uw bedrijfslogo wilt maken van onze vinylbelettering, upload dan een bestand van uw logo in een ontwerptool. Zorg ervoor dat het bestand in vectorformaat is (ai, eps, svg of pdf). Als uw logo meerdere kleuren heeft, moet u het in meerdere bestanden (volgens kleur) uploaden. Als u hulp nodig heeft bij het maken van uw bedrijfslogo van vinylbelettering kunt u gebruik maken van onze ontwerpdiensten.

24. Hoe kan ik mijn eigen ontwerp op maat uploaden?

U kunt uw bestand naar ons mailen op studio@supreme-reclame.nl. We eisen dat alle uploads van vinylbelettering vectorkunstwerken zijn en in het bestandsformaat van ai, eps, svg of pdf. Als u een ontwerp op maat hebt dat u wilt gebruiken, maar het is geen vectorbestand of het juiste formaat, vul dan een aanvraagformulier in op onze contactpagina om uw ontwerp te laten omzetten in een acceptabel formaat. We zullen zeker contact met u opnemen binnen 24 uur na het indienen van uw aanvraag.

25. Wat is een vectorbestand?

Een vector is een type afbeelding dat gebruik maakt van wiskundige vergelijkingen om een afbeelding te produceren die gemaakt is van lijnen en vormen die kunnen worden geschaald naar elk gewenst formaat zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit of de getrouwheid. Vectoren worden gemaakt in illustratiesoftwareprogramma’s, zoals Adobe Illustrator.

Vectorafbeeldingen zijn het ideale afbeeldingstype voor autobelettering en vrachtwagenbelettering, omdat ze kunnen worden gemaakt met een transparante achtergrond en kunnen worden geschaald naar elke grootte zonder kwaliteitsverlies of “pixelvorming”.

26. Waarom werkt mijn geüploade bestand niet?

Als u moeite heeft met het uploaden van uw gewenste bestand, dan is dat waarschijnlijk omdat het ofwel geen vectorafbeelding is (geen ai, eps, svg of pdf bestand), ofwel meer dan 10MB groot is. Als u problemen heeft met het uploaden van uw bestand, neem dan contact met ons op of vul ons gratis formulier in voor het aanvragen van een ontwerp.

27. Heeft mijn ontwerp invloed op de prijsstelling van mijn autobelettering en vrachtwagenbelettering?

De prijs wordt enigszins beïnvloed door het ontwerp van uw voertuigbelettering. De reden hiervoor is dat hoe complexer het ontwerp, hoe meer wieden en handmatig snijden nodig is.

28. Wat is de geschatte levensduur van vinylbelettering voor auto’s en vrachtwagens?

De geschatte levensduur van onze voertuigbelettering is 8-10 jaar, afhankelijk van het gebruik en het klimaat. Onze vinylbelettering is UV-, weer- en waterbestendig, waardoor het bestand is tegen de elementen van het buitenleven. Wij raden u aan om uw belettering goed en regelmatig te onderhouden, zodat uw belettering lang meegaat.

29. Zal de blootstelling aan de zon of de elementen de belettering van het voertuig beïnvloeden?

UV-beschermingsmiddelen in het vinyl helpen uw belettering zijn levendige kleur te behouden gedurende 5-10 jaar blootstelling aan de zon. Deze belettering is ook bestand tegen een temperatuurbereik van -30 graden Celcius tot 80 graden Celsius , waardoor het zijn kwaliteit zowel in de zomer- als in de wintermaanden kan behouden.

30. Is de belettering bestand tegen vorst/sneeuw en vriestemperaturen?

Onze vinyl auto- en vrachtwagenbelettering is ontworpen om bestand te zijn tegen temperaturen tot -30C. Omdat hij waterdicht is, is hij ook bestand tegen sneeuw, ijs en vorst. Een veelvoorkomend probleem voor gebruikers van autobelettering is het beschadigen van de belettering bij het afschrapen van de vorst van de ruit. Wij raden u aan om de belettering zorgvuldig te schrapen en er niet overheen te schrapen. U kunt uw autobelettering ook bestellen met voorlijm (in ons ontwerpgereedschap “Inside Glass” genoemd), zodat u uw belettering aan de binnenzijde van de ruit van uw voertuig kunt plaatsen.

Wij raden echter meestal geen installatie van binnenglas aan, omdat de kleur en de reflectie van uw ruiten de zichtbaarheid van uw belettering aanzienlijk kunnen verminderen.

31. Is er sprake van toxiciteit van het zelfklevende gedeelte van de belettering van de auto en de vrachtwagen?

Nee. Het materiaal en de lijm die worden gebruikt om onze autobelettering te maken is vrij van giftige stoffen en is volledig veilig in het gebruik.

32. Heeft de vinylbelettering een matte of glanzende afwerking?

Uw autobelettering heeft een matte glansafwerking, waardoor deze opvalt bij plaatsing op de ruit, achterkant of zijkant van uw voertuig.

33. Biedt u aangepaste voertuigbelettering aan met een beschermend laminaat?

Nee. Omdat onze vinylbelettering direct uit een vel duurzaam 2-mill-vinyl wordt gesneden, is een beschermend laminaat niet nodig om de kwaliteit en de kleur van de belettering te behouden. Beschermlaminaten worden voornamelijk gebruikt op stickers die met inkt worden bedrukt.

34. Zijn er wetten met betrekking tot vinylbelettering voor auto’s en vrachtwagens?

Wetten met betrekking tot vinylbelettering, stickers en stickers op voertuigen verschillen van staat tot staat. De algemene consensus onder de staten is echter dat stickers en stickers op de ruiten van een voertuig het zicht van de bestuurder op geen enkele manier mogen belemmeren. Houd hier rekening mee bij het maken van uw aangepaste voertuigbelettering. Voertuigen die voor commerciële doeleinden worden gebruikt, kunnen aanvullende wetten hebben met betrekking tot identificatie en gebruik.

Gebruik

35. Wat zijn de typische toepassingen van vinylbelettering voor auto’s en vrachtwagens?

Voertuigbelettering wordt meestal gebruikt voor reclame en promotie, het delen van populaire boodschappen en gezegden, het verstrekken van zakelijke informatie, het weergeven van artistieke ontwerpen, en het toepassen van USDOT-belettering. Het is ontworpen voor gebruik buitenshuis op auto’s, vrachtwagens, jeeps, bestelwagens, bussen, commerciële voertuigen, motorfietsen, vuilniswagens, off-road voertuigen, ATV’s, tractoren, grasmaaiers, en elk ander type voertuig.

voertuigbelettering trein

36. Is deze belettering herbruikbaar?

De belettering van auto’s en vrachtwagens is bedoeld voor eenmalig gebruik. Wij raden u aan de gewenste plaats van de belettering vóór de toepassing te plannen, omdat het verwijderen of verplaatsen van de belettering na de eerste installatie vrijwel onmogelijk is.

37. Kan ik deze belettering op andere delen van mijn voertuig dan ramen aanbrengen?

Ja, dit kan op elk deel van uw voertuig worden aangebracht, inclusief de zijkanten, deuren, achterkant, motorkap, kofferbak en bumper.

38. Zal het de lak van mijn auto verpesten of beschadigen?

Deze belettering mag de lak van uw auto niet verpesten of beschadigen. De gebruikte lijm is ontworpen om gemakkelijk te worden aangebracht en verwijderd en bevat geen schadelijke giftige stoffen. We raden echter wel aan om voorzichtig te zijn als u een scherp voorwerp (zoals een scheermesje) gebruikt om te verwijderen. Wij raden u ook aan om geen sterke reinigingsmiddelen of chemicaliën te gebruiken wanneer u probeert om eventuele lijmresten te verwijderen die achterblijven na het verwijderen van de belettering van uw voertuig.

39. Zijn er beperkingen op soorten verf die ik kan aanbrengen? Kan ik het op nieuwe verf aanbrengen?

Onze autobelettering is over het algemeen veilig te gebruiken op de lak van uw voertuig, mits deze op de juiste manier wordt aangebracht en verwijderd. Breng echter geen belettering aan op natte of niet-uitgeharde lak, omdat dit de lak kan beschadigen of de kleefkracht van de belettering kan aantasten. Materialen die niet geschikt zijn voor het aanbrengen van belettering zijn onder andere flexibel, krasbestendig of anti-reflecterend.

40. Werkt mijn voertuigbelettering op getinte ruiten?

Auto beletteren werkt uitstekend op getinte ruiten. Zorg ervoor dat u een kleur kiest die contrasteert met de kleur van de getinte ruit. Als uw ruit of voorruit bijvoorbeeld donker getint is, kies dan een lichte kleur (zoals wit) voor uw belettering. Dit zorgt voor maximale zichtbaarheid. We raden ook aan om de belettering aan de buitenkant van het raam te plaatsen in plaats van aan de binnenkant. Het plaatsen van voertuigbelettering aan de binnenzijde van een getint raam zal het moeilijk maken om door anderen gezien te worden.

autobelettering op getinte ramen

41. Kan ik de belettering aan de binnenzijde van een autoruit plaatsen en van buitenaf zichtbaar maken?

Ja, u kunt de optie in onze online ontwerptool selecteren om uw voertuigbelettering zo te laten snijden dat de lijm aan de voorkant van het ontwerp zit in plaats van aan de achterkant. Zo kunt u de belettering aan de binnenkant van een raam plaatsen en toch van buitenaf zichtbaar zijn. Het plaatsen van uw belettering aan de binnenzijde van uw ruit zal helpen om deze te beschermen tegen ruwe elementen, waardoor deze langer meegaat. Het is ook een goede optie als u regelmatig vorst, sneeuw of ijs van uw ramen schraapt. Wij raden deze optie echter niet aan op getinte of reflecterende ramen. Hierdoor wordt uw belettering erg moeilijk te zien.

42. Werkt deze belettering op raceauto’s, ATV’s, UTV’s, motoren of crossmotoren?

Ja. Onze autobelettering en vrachtwagenbelettering werkt op zowat elk type voertuig, ook op voertuigen die gebruikt worden voor off-road doeleinden. Het is ook geschikt voor gebruik op boten, waverunners, jetski’s en jachten.

43. Kan ik dit gebruiken op andere oppervlakken dan voertuigen zoals muren, ramen of glas?

Onze vinyl auto- en vrachtwagenbelettering is gemaakt van hetzelfde materiaal als onze standaard vinylbelettering, wat betekent dat het kan worden gebruikt op een grote verscheidenheid aan gladde, niet-poreuze oppervlakken. Dit omvat muren, metaal, geverfde gipsplaat, plastic, glas, ramen en acryl. Dit maakt het mogelijk om onze belettering te gebruiken met uw voertuig, huis, kantoor of waar u maar wilt. Vermijd het gebruik van vinylbelettering op ruwe of poreuze oppervlakken. Dit omvat stucwerk, sintelblokken, baksteen, ongeverfd of onafgewerkt hout, beton, enz.

beletteren raamreclame

44. Wat is het niveau van de transparantie van de voertuigbelettering?

Onze aangepaste voertuigbelettering is ondoorzichtig, wat betekent dat ze niet doorzichtig is en over het algemeen niet doorzichtig is. Er kan echter een kleine hoeveelheid licht doorgelaten worden bij installatie op ramen. In het algemeen geldt dat hoe donkerder de kleur van uw belettering is, hoe ondoorzichtiger uw belettering zal zijn.

45. Kan de belettering buiten worden gebruikt?

Onze belettering voor auto’s en vrachtwagens is speciaal ontworpen voor gebruik buitenshuis en gaat tot 8 jaar mee zonder te vervagen of te barsten. Dit is te danken aan het gebruikte duurzame vinylmateriaal dat zowel UV-bestendig als waterdicht is. Het is ook ontworpen om bestand te zijn tegen elke temperatuur tussen -30C tot 80C, waardoor het de perfecte optie is voor het weergeven van uw boodschap of informatie aan de buitenkant van uw voertuig.

46. Kan de belettering worden gebruikt op vochtige locaties?

Uw vinylbelettering werkt goed in vochtige locaties en klimaten. De levensduur kan enigszins worden beïnvloed in deze omstandigheden, maar de belettering zal nog steeds enkele jaren meegaan met de juiste installatie en zorg. Wanneer u voertuigbelettering in een vochtige omgeving installeert, zorg er dan voor dat het oppervlak waarop de belettering wordt aangebracht volledig droog is. Als u de belettering van auto’s en vrachtwagens op een natte ondergrond installeert, kan het gebeuren dat de belettering zich niet goed aan het oppervlak hecht.

47. Krijg ik de belettering bewaren voor toekomstig gebruik?

Voor het aanbrengen kunt u uw belettering voor een korte periode opslaan. Dit mag niet langer dan 1-2 maanden duren. Als u te lang wacht, kan het gebeuren dat de belettering zijn kleefkracht verliest en niet meer correct wordt aangebracht. Wij raden u aan om uw vinylbelettering zo snel mogelijk na ontvangst te installeren. Als u uw voertuigbelettering eenmaal hebt aangebracht, is het niet de bedoeling deze te verwijderen en op te slaan voor toekomstig gebruik. Pogingen om dit te doen zouden de belettering onbruikbaar maken voor toekomstig of alternatief gebruik.

Installatie & onderhoud

48. Hoe installeer ik vinyl autobelettering en vrachtwagenbelettering ?

Het eerste wat u wilt doen bij het installeren van uw voertuigbelettering is het oppervlak van de ruimte op uw voertuig waar u de belettering wilt laten plaatsen, grondig reinigen en drogen. Plaats vervolgens een horizontale strook afplaktape op de bovenkant van de applicatiefolie op uw belettering met de helft van de strook eraf hangend.

Plak uw voertuigbelettering op zijn plaats met het hangende gedeelte van de afplaktape op de gewenste plaats op uw voertuig (waardoor een scharnier ontstaat) en zorg ervoor dat de belettering niet scheef komt te hangen. Vervolgens kunt u de achterkant van uw autobelettering gaan afscheuren. Doe dit door de onderkant van de belettering weg te houden van het oppervlak en vervolgens de achterkant weg te pellen, beginnend bij een van de onderste hoeken en werk naar de bovenkant toe.

Gebruik vervolgens een trekker en druk de applicatiefolie van boven naar beneden en van links naar rechts aan, waarbij u de belettering op het oppervlak van uw voertuig plakt. Breng voorzichtig aan om grote vouwen of luchtbellen onder de belettering te vermijden. Als er zich luchtbellen vormen, kunt u deze verwijderen door uw rakel uit het midden van de belettering naar buiten te slepen. U kunt dan het voormasker uit de belettering verwijderen, beginnend in de bovenhoek en werkend naar beneden naar de bodem.

49. Is de autobelettering zelf te installeren?

Onze vinyl autobelettering en vrachtwagenbelettering wordt voorgemonteerd geleverd. Echter blijft het vakwerk.  Als u handig bent is het goed te doen. Heeft u twee linker handen dan kunt u het beter door een professional laten doen. In deze gids wordt uitgebreid verteld hoe het moet, zodat u altijd een leidraad heeft.

De meeste vinylbelettering kan worden geïnstalleerd vanaf een enkel vel transferpapier met de letters al op de juiste afstand, waardoor u geen tijd meer kwijt bent aan het handmatig uitsparen van het ontwerp op uw voertuig.

50. Heeft mijn autobelettering een achterkant? Hoe verwijder ik die?

Alle belettering wordt geleverd met een beschermende achterzijde (of rugbekleding). Dit helpt de kleefzijde van het vinylmateriaal te beschermen tegen vastplakken aan andere oppervlakken of aan zichzelf te plakken. We raden aan om te wachten met het verwijderen van de achterkant van uw belettering totdat u de gewenste locatie hebt gekozen en de bovenkant van de belettering op de locatie hebt geplakt met afplaktape.

Om de backing te verwijderen, haalt u deze gewoon van de belettering af en brengt u het plakband over, beginnend bij een van de bovenhoeken en werk u naar de onderkant toe. Als de belettering op de drager begint te plakken, stop dan met het verwijderen ervan en druk op de belettering die begint te worden verwijderd, zodat deze beter op de applicatiefolie kan blijven plakken.

51. Wat is het voormasker? Wat is transferpapier of -tape?

Voormasker, applicatiepapier en applicatiefolie hebben allemaal betrekking op hetzelfde, namelijk een vel transparant papier met een enkele, weinig klevende zijde. Zodra de belettering van uw voertuig in vorm is gesneden, wordt deze op de juiste afstand van elkaar geplaatst. De niet-klevende zijde van de folie wordt dan op de zelfklevende zijde van het voormasker geplaatst. Zo kan de belettering in één keer worden aangebracht in plaats van dat elke letter afzonderlijk moet worden aangebracht. Door de lage kleefkracht van het voormasker is het mogelijk om de belettering op het beoogde oppervlak aan te brengen en vervolgens te verwijderen zonder de belettering van het nieuwe oppervlak te verwijderen.

52. Wat heb ik nodig om het te installeren?

Wij raden u aan om afplaktape en een rakel (of een ander vlak oppervlak) te gebruiken om de installatie van uw voertuigbelettering te vergemakkelijken. Gebruik de afplaktape in het begin van de installatie om u te helpen de exacte positie te behouden van de plaats waar u uw belettering wilt installeren. Gebruik de rakel tijdens de installatie om ervoor te zorgen dat uw belettering zonder plooien, stoten of luchtbellen wordt geïnstalleerd.

Als er tijdens of na de installatie luchtbellen onder uw belettering verschijnen, kunt u de rakel gebruiken om deze effectief te verwijderen. Andere nuttige items die u tijdens de installatie kunt gebruiken zijn meetlint (om een nauwkeurige plaatsing te garanderen), een waterpas (om ervoor te zorgen dat de belettering recht en niet scheef wordt geïnstalleerd) en een vochtige doek (om het oppervlak voor de installatie schoon te maken).

53. Heeft u gereedschap voor de toepassing?

Standaard wordt er tegen een kleine vergoeding een zuigmond bij uw bestelling meegeleverd. U kunt de zuigmond desgewenst uit uw bestelling verwijderen. We raden echter sterk aan om een zuigmond te gebruiken om een goede installatie te garanderen. Op dit moment bieden wij de voor installatie aanbevolen afplaktape niet aan, maar u kunt de afplaktape bij elke algemene of bouwmarkt vinden.

54. Wordt de installatie-instructies meegeleverd met mijn bestelling?

Ja, de installatie-instructies voor de belettering van uw voertuig worden afgedrukt op de pakbon van uw bestelling, die wordt meegeleverd met het pakket waarin u uw vinylschrift ontvangt. U kunt ook teruggaan naar deze pagina voor installatie-instructies.

55. Wat is de beste manier om het oppervlak van mijn voertuig te reinigen?

Voorafgaand aan de installatie raden wij u aan om het oppervlak van uw voertuig waar u de belettering wilt laten aanbrengen, grondig te reinigen. Dit kan worden gedaan met een milde zeep of glasreiniger, water en een niet-schurende doek. Zorg ervoor dat u alle stof, vuil, vogelpoep, insectenresten, enz. uit de omgeving verwijdert. Laat het gebied volledig drogen voordat u de belettering aanbrengt. Het aanbrengen van voertuigbelettering op een oppervlak dat niet droog is, kan ertoe leiden dat de belettering zijn kleefkracht verliest of niet goed hecht.

56. Zullen warme of koude temperaturen de installatie of de levensduur van de vinylbelettering beïnvloeden?

Ja. Wij raden u aan uw voertuigbelettering te installeren bij een temperatuur tussen 10C – 20C. Als u uw belettering installeert bij een hogere temperatuur dan dit bereik, kunnen de beletteringen voorbarig zijn en agressiever werken. Dit kan de installatie bemoeilijken en kan ertoe leiden dat uw belettering rekbaar wordt. Als uw voertuig zich in een omgeving bevindt die boven of onder dit temperatuurbereik ligt, raden wij u aan om het voertuig binnenshuis te verplaatsen (zoals een garage) en het op een geschikte temperatuur te laten komen voordat u met de installatie begint.

We raden ook aan om uw voertuig de eerste 12 uur na de installatie in een omgeving met een temperatuur van meer dan 10C te houden om een goede hechting aan uw voertuig te garanderen. Als uw belettering eenmaal met succes op uw voertuig is geïnstalleerd, zullen de kwaliteit en de levensduur ervan niet worden beïnvloed door de temperatuur, zolang deze binnen het bereik van -30C en 80C wordt gehouden.

57. Wat moet ik doen als er bubbels onder de belettering zitten als ik deze aanbreng?

De eerste stap die wij aanbevelen om luchtbellen uit uw belettering te verwijderen is het gebruik van een zuigmond of een zachte plastic rand om de luchtbellen uit te persen, waarbij u zich van het midden van de letter naar buiten toe beweegt. U kunt ook proberen de belettering langs de punt van de luchtbel op te tillen en opnieuw aan te brengen. Als een luchtbel te groot is en niet met een rakel kan worden verwijderd, kunt u een pin of naald gebruiken om een gat in het midden van de luchtbel te prikken, zodat de lucht kan ontsnappen. Wees echter uiterst voorzichtig om te voorkomen dat er scheuren, rimpels of vouwen in uw belettering ontstaan.

58. Kan ik mijn voertuig direct na het aanbrengen van belettering of stickers wassen?

Wij raden u aan om minstens 24 uur na het aanbrengen van uw belettering te wachten alvorens uw auto of vrachtwagen te wassen. Zo kan de belettering zich goed hechten aan het oppervlak van uw voertuig en een band creëren die de komende jaren aan uw voertuig blijft kleven.

59. Hoe kan ik mijn vinyl auto- en vrachtwagenbelettering het beste verzorgen en onderhouden?

De beste manier om uw autobelettering te verzorgen en te onderhouden is om de belettering regelmatig te wassen met een vochtige, niet-schurende doek. Dit verwijdert vuil, stof en vuil, waardoor het er schoon uitziet en de kleefkracht behouden blijft. Hoe sneller uw voertuig vuil wordt, des te vaker raden wij u aan uw vinylbelettering te reinigen. Vermijd het gebruik van sterke reinigingsmiddelen en chemicaliën of krachtig schrobben bij het schoonmaken, omdat dit uw belettering kan beschadigen en het begint te vervellen.

60. Zullen ruitenwissers de belettering verpesten?

Over het algemeen zullen uw ruitenwissers uw voertuigbelettering niet beschadigen of verpesten. Als u echter belettering laat aanbrengen in een gebied waar de ruitenwissers overreden worden, raden wij u aan om goed op te letten voor scheuren of afschilferen van de belettering. Gebieden die gescheurd of afgebladderd zijn, kunnen door de ruitenwisser vast komen te zitten, waardoor de scheur of afbladdering erger wordt.

61. Kan deze belettering door een autowasstraat?

Wij raden aan om krachtige autowasstraten en elektrische wasmachines te vermijden op plaatsen waar autobelettering wordt aangebracht. Er zijn echter veel doorrij- en handwasstraten die perfect geschikt zijn voor uw belettering. Het hangt gewoon af van de intensiteit van de wassing. Wij raden u aan uw belettering na een wasbeurt zorgvuldig te controleren om te bepalen of deze een negatief effect heeft op uw belettering.

62. Wat zijn de belangrijkste dingen die mijn auto- en vrachtwagenbelettering zullen beschadigen?

De belangrijkste oorzaken van schade aan de belettering van auto’s zijn krachtige autowasstraten, elektrische wasmachines, onjuiste reiniging (met sterke reinigingsmiddelen of krachtig schrobben), onjuiste installatie en ruitschrapers. Vermijd deze om uw voertuigbelettering zo lang mogelijk te laten meegaan.

63. Zal de kleur na verloop van tijd vervagen?

Deze belettering is gemaakt van UV-bestendig vinylmateriaal dat ontworpen is om zijn levendige, volle kleur in de buitenlucht tot tien jaar te behouden. Een factor die helpt om de belettering zo lang zijn kleur te behouden is omdat er geen print of inkt wordt gebruikt. De belettering wordt direct gesneden uit een massief gekleurd vel van 2-mil vinyl dat zowel weerbestendig als waterdicht is.

64. Hoe verwijder ik de belettering? Wat als het voor een lange periode is toegepast? Zal het de verf of de ruit van mijn voertuig beschadigen?

Door de sterke, zelfklevende aard van de belettering van het voertuig kan het enige moeite en tijd kosten om deze volledig van uw voertuig te verwijderen. Dit kan vooral het geval zijn als uw belettering al enkele jaren op uw voertuig zit of blootgesteld is geweest aan zware elementen. Voordat u begint, raden wij u aan om een lijmverwijderaar, een warmtebron (zoals een föhn), papieren handdoeken en een scheermesje te verzamelen.

We raden ook aan om de belettering van het voertuig te verwijderen bij een temperatuur van ongeveer 10C om broze belettering en breuk tijdens het verwijderen te voorkomen. Om het verwijderingsproces te starten, begint u met het besproeien van de belettering met de lijm-verwijderaar en laat u de belettering enige tijd intrekken. Probeer vervolgens de belettering van het oppervlak te verwijderen met behulp van uw vingernagel. Als u niet in staat bent om de belettering met uw vingernagel te verwijderen, kunt u een scherp voorwerp, zoals een scheermesje, gebruiken om u te helpen.

Wees echter voorzichtig, zodat u het oppervlak van het voertuig niet beschadigt. Als u nog steeds moeite hebt, kunt u de föhn of een andere warmtebron op de belettering gebruiken om de belettering op te warmen. Dit maakt de lijm los en maakt het gemakkelijker om de belettering te verwijderen. Houd er rekening mee dat het gebruik van een warmtebron niet nodig is voor belettering op ramen of glas (zolang de temperatuur hoger is dan 20 graden Celsius).

Als u eenmaal in staat bent om te beginnen met het afpellen van de randen van de belettering, ga dan langzaam verder met het afpellen van de belettering totdat deze volledig van het oppervlak is verwijderd. Na het verwijderen kunnen er lijmresten op het oppervlak van uw voertuig achterblijven. Gebruik een lijm-verwijderaar of glasreiniger die de verf niet beschadigt om de resten te verwijderen.

65. Zal de kleur van mijn voertuig anders zijn onder de belettering nadat ik deze heb verwijderd?

De belettering zelf zal de kleur van de lak van uw voertuig niet beschadigen of veranderen tijdens het aanbrengen. Als er een verkleuring optreedt, is dat te wijten aan het feit dat de verf rond de belettering vervaagt van de zon en de elementen, terwijl de verf onder de belettering beschermd wordt gehouden. Dit komt echter zelden voor omdat de meeste verf op auto’s en vrachtwagens verbleekt en UV-bestendig is.

Als u zich zorgen maakt over dit gebeuren met uw voertuig, raden wij u aan uw belettering te verwijderen en om de zoveel jaar nieuwe belettering op een andere plaats op uw voertuig te installeren.

Een van onze experts spreken?

Wij werken uw idee uit in een prachtige reclameuiting voor uw bedrijf of uw klant. Samen komen wij tot de mooiste oplossingen! Neem vrijblijvend contact op en leg uw vraag bij ons neer!

Bel nu: 038 477 0900

David stoter