Autowrap en auto bestickeren kosten

autowrap auto bestickeren kosten

Auto bestickeren of een autowrap

In dit artikel vertellen we wat een autowrap is, wat we verstaan onder auto bestickeren, wat de voordelen zijn, hoe men te werk gaat en wat autowrap en auto bestickeren kosten.

Denkt u er ook over na om uw auto een geheel nieuw uiterlijk te geven? Zodat uw auto past bij uw zaak (autoreclame), bij wie u bent of waar u over fantaseert? Met auto bestickeren kunt u uw auto volledig personaliseren met kleuren, letters en afbeeldingen. Waar moet je rekening mee houden bij een autowrap? Wat zijn de voordelen, de valkuilen en de prijzen?

Wat verstaan we onder auto bestickeren en autowrap

Auto bestickeren bestaat uit verschillende vinyldelen die op elk paneel van uw auto kunnen worden aangebracht: de motorkap, deuren, spatborden, het dak, het dekkleed en de stootkussens. Een volledige autowrap bedekt elke vierkante centimeter van de carrosserie. Geen enkel stukje van de originele kleur van uw auto is dan nog aan de buitenkant te zien. In die zin werkt een autowrap net als een verfbeurt. Natuurlijk kunt u ook delen van uw auto voorzien van letters of afbeeldingen in elke gewenste kleur. Auto bestickeren met goed gekozen kleuren en een pakkend ontwerp geeft uw voertuig een unieke uitstraling.

De voordelen van autowrap / auto bestickeren

Wilt u uw auto een nieuw uiterlijk geven? Dan kunt u hem natuurlijk overspuiten maar een autowrap is vaak een beter alternatief.

 • Een autowrap laat uw auto heel.

Een autowrap die correct is aangebracht en goed onderhouden beschermt de lak van uw auto.

 • Autowrap en auto bestickeren kan in elk formaat en in elke kleur.

Een autowrap kan op elke maat en in elke vorm gemaakt worden. Net als bij verf zijn er verschillende kleuren en glanzende en matte afwerkingen. Er zijn ook chroom- en metallickleuren. Een Autowrap of auto bestickering wordt ontworpen met een computerprogramma. Daardoor kunt u kiezen uit een oneindig aantal ontwerpen, afbeeldingen en letterfonts of laat u uw huisstijl op het ontwerp terugkomen.

(omschrijving voor foto)  Gelegerd wiel, Band, Wiel, Velg, Autoband, Voertuig, Spaak, Auto, Automobielwielsysteem, Automobielontwerp)

 • Een autowrap kan snel worden gemaakt en aangebracht.

De mogelijkheden van autowrapping qua kleur en vormgeving zijn eindeloos. Toch kunt u ze sneller ontwikkelen en aanbrengen dan verf. En ze kunnen ook snel en gemakkelijk worden verwijderd. U hoeft ze alleen maar los te trekken. Met een autowrap kunt u grafische of unieke verfkleuren en -combinaties toepassen die anders moeilijk te maken zijn.

 • Autowrap op maat.

Een autowrap is voor bedrijven die advertenties of een bedrijfslogo op de auto willen plaatsen een uitkomst. Uw bedrijfsvoertuigen zijn snel herkenbaar en als u de auto vervangt verwijdert u de wrap eenvoudig. En dat is vooral handig als u een auto leaset. Leasen brengt immers vaak beperkingen en hoge kosten met zich mee voor eventuele wijzigingen van de staat waarin u de auto heeft ontvangen.

 • Auto bestickeren op elke plek.

U kunt autob bestickeringen aanbrengen op elke plek van uw auto. Of het nou op de deur is of de motorkap, het dak of op het hele exterieur, alles kan. Je kunt ook doorzichtige en onzichtbare wraps onopvallend aanbrengen op de voorkant van je auto. Daardoor bescherm je die tegen steenslag.

Auto bestickeren kosten 

Kan een autowrap op elke auto?

Autowrapping kent vele voordelen. Maar kan het op elke auto? De conditie van uw auto is belangrijk en die kan de kwaliteit van de wrap beïnvloeden. Hier moet u op letten:

 • Krassen en deuken blijft u zien. Dat is ook zo wanneer u de slechte plekken zonder repareren zou overschilderen.
 • Door roest of afbladderend verf kunnen de vinylstickers niet goed blijven plakken.
 • Als de verf bladdert of als er roest is kunt u beter geen autowrap toepassen. Vaak krijgt u dan geen garantie. En de autowrap of auto bestickering blijft minder lang mooi.
 • Als de lak van uw auto in optimale conditie is blijft de wrap ongeveer vijf tot zeven jaar lang van goede kwaliteit.
 • Zon, regen en wind beïnvloeden de kwaliteit van de autowrap. Hoe beter u uw auto beschermt tegen de elementen, hoe beter de wrap blijft. En dat helpt ook als u de wrap weer wilt verwijderen.

Aanbrengen autowrap en auto bestickering

autowrap

Hoe gaat auto bestickeren in zijn werk? Daarvoor is een gespecialiseerd bedrijf als Supreme Reclame onmisbaar. Dit is wat we doen:

 1. Wij gaan ervan uit dat de auto gewassen is alvorens wij overgaan tot de auto bestickeren. We ontdoen de auto van eventuele vet- en of zeepresten met een onschadelijke ontvetter.
 2. Daarna gaan we de bumpers, koplampen en achterlichten verwijderen. U kunt ze laten zitten maar de wrap wordt echt stukken beter als we hier wel even extra tijd voor nemen.
 3. Nu kan de wrap worden aangebracht. We gebruiken daarbij een fohn om het vinyl te bewerken. Voor geavanceerde autowraps en bijvoorbeeld afbeeldingen kunnen meerdere lagen nodig zijn.

Tenslotte controleren we het geheel op luchtbellen en onvolkomenheden. De complete autowrap wordt gladgestreken zodat die op alle plaatsen goed hecht.

Auto bestickeren kosten

Wat kost het nou om je auto te bestickeren of te voorzien van een autowrap? Dat hangt af van een aantal factoren zoals de grootte van uw auto, de complexiteit van de wrap en het aantal uren dat nodig is voor het aanbrengen van de letters en stickers. Ook het type auto doet ertoe. Zo is het bijvoorbeeld moeilijk om bij bepaalde auto’s de voor- en achterbumpers te verwijderen. Carrosserieën met veel vormen of scherp geplooide panelen vereisen meer werk dan gladde, platte panelen. Als algemene regel geldt dat een tweedeurs sportcoupé goedkoper is dan een vierdeurs sedan van vergelijkbare grootte. Bedragen liggen tussen de € 2.000 en € 6.000. Uw auto bestickeren met een logo of websiteadres is minder kostbaar. De prijzen hiervoor beginnen bij € 65,- exclusief btw.

Hoe onderhoud u een autowrap?

Tesla Wrappen

De kwaliteit van de autowrap is ook afhankelijk van het onderhoud en het aantal kilometers dat je ermee rijdt. Je kunt je voorstellen dat de wrap sneller slijt als die vaak in de hete zon staat of in weer en wind wordt gebruikt en geparkeerd. Winterweer is niet goed voor uw auto maar ook niet voor uw autowrap: strooizout is slecht voor vinyl.

Bij een auto die in de garage wordt geparkeerd gaat de autowrap langer mee. Als een wrap professioneel is aangebracht en goed wordt onderhouden gaat die vijf tot zeven jaar mee. Een wrap die professioneel is aangebracht fungeert voor uw auto bovendien als een grote, beschermende hoes voor de lak van uw auto.

Auto bestickering en autowrap verwijderen

Het vervangen of verwijderen van een autowrap is over het algemeen een eenvoudig proces. De wrap kan in sommige gevallen versmolten zijn met het verfoppervlak. Dan kunt u het er niet gemakkelijk aftrekken en moeten er extra bewerkingen plaatsvinden. Daarom is het verstandig om het door professionals te laten doen. Supreme Reclame is ook voor het verwijderen van autowrap en auto bestickering uw specialist.

Meer weten over autowarp of auto bestickeren?

Onze specialisten staan u graag te woord. Wilt u een offerte? Vul dan onderstaand formulier in, wij nemen dan zsm contact met u op om een vrijblijvend aanbod te doen.

Autoreclame bij Supreme Reclame

Extra voordelen van Supreme Reclame

 • Kwaliteit staat ALTIJD bovenaan
 • Wij doen wat we zeggen en zeggen wat we doen
 • Productie in eigen huis, dus we houden de kosten laag
 • Wij monteren autoreclame ook bij u op locatie
 • Professionele ontwerpen

Wij bestickeren uw auto, bestelwagen, vrachtwagen of ander voertuig. Met uw logo, een eye-catching design of wrappen het hele voertuig voor een totaal andere uitstraling. Onze grafisch ontwerpers maken elke keer een uniek design en onze monteurs gaan met grote precisie te werk om uw reclame middel doeltreffend de weg op te laten gaan!

Vraag nu een offerte aan via het formulier ->

Vraag een offerte aan en wij nemen zsm contact met u op om de details te bespreken.

11 + 7 =