Effectieve buitenreclame strategieën voor kleine bedrijven
Buitenreclame

Voor home-service bedrijven zoals klusbedrijven, schilders, installateurs en hoveniers is effectieve fysieke buitenreclame van cruciaal belang voor het vergroten van naamsbekendheid en het aantrekken van klanten. Hieronder worden verschillende opties voor fysieke reclame uitgebreid besproken, elk met hun eigen voordelen en overwegingen.

Bus beletteren core business

1. Autoreclame

Autoreclame is een zeer effectieve manier om de aandacht te trekken, vooral voor bedrijven die veel onderweg zijn. Het is als een rijdend visitekaartje. Je kunt kiezen voor:

 • Volledige carwraps: Dit zijn grote vinyl graphics die over de gehele auto kunnen worden geplaatst. Ze zijn opvallend en bieden veel ruimte voor creatief ontwerp, maar kunnen duur zijn in de installatie.
 • Magnetische borden: Een meer betaalbare en flexibele optie zijn magnetische borden die je op de auto kunt bevestigen en verwijderen wanneer je maar wilt.

2. Reclameborden en -zuilen

Reclameborden en reclamezuilen Deze zijn ideaal voor locaties met veel verkeer. Ze kunnen permanent of tijdelijk zijn, afhankelijk van je behoeften en budget.

 • Locatie: Plaats ze bij de ingang van wijken waar je vaak werkt of in de buurt van je lopende projecten.
 • Ontwerp: Zorg voor een helder en beknopt ontwerp dat vanaf een afstand leesbaar is.

Buitenreclame spandoek

3. Spandoeken en Vlaggen

Spandoeken en vlaggen zijn een flexibele en betaalbare optie.

 • Mobiliteit: Ze zijn gemakkelijk te verplaatsen en op te zetten bij verschillende projectlocaties of lokale evenementen.
 • Zichtbaarheid: Grotere spandoeken trekken de aandacht, vooral op drukbezochte plaatsen.

4. Gevelreclame

Als je een fysiek kantoor of winkel hebt, kan gevelreclame zeer effectief zijn.

 • Lichtreclame: Dit kan vooral ’s nachts zeer effectief zijn.
 • Raambestickering: Een minder dure optie die ook kan dienen als zonwering.

 

5. Reclame op Bouwhekken

Het gebruiken van banners of doeken aan hekken rond bouwplaatsen kan een goede manier zijn om passanten te bereiken.

 • Duurzaamheid: Zorg dat het materiaal weerbestendig is.
 • Ontwerp: Heldere, eenvoudige ontwerpen met je logo en contactgegevens werken het beste.

6. Werkkleding met Bedrijfslogo

Dit is een subtiele maar effectieve manier van reclame maken.

 • Professionaliteit: Uniforme werkkleding verhoogt de professionele uitstraling.
 • Zichtbaarheid: Je team wordt een wandelend reclamebord.

Extra Tips en Overwegingen:

 • Consistentie in Branding: Zorg ervoor dat je logo, kleurenschema en lettertype consistent zijn over alle reclamematerialen. Dit versterkt de merkherkenning.
 • Doelgroep: Begrijp waar je doelgroep zich bevindt. Een hovenier kan bijvoorbeeld meer baat hebben bij reclame in woonwijken, terwijl een installatiebedrijf zich kan richten op industriële gebieden.
 • Vergunningen: Check altijd lokale regelgeving omtrent buitenreclame. Soms zijn vergunningen nodig, vooral voor grote reclameborden of lichtreclame. Zie de website van de KvK voor algemene regelgeving.
 • Kosten vs. ROI: Analyseer de kosten van elke reclamevorm en weeg dit af tegen de potentiële return on investment. Sommige opties kunnen meer kosten vooraf, maar kunnen op lange termijn meer klanten opleveren.
 • Seizoensgebonden Reclame: Overweeg seizoensgebonden thema’s in je reclame om relevant te blijven en nieuwe klantsegmenten aan te spreken.

Door een mix van deze reclamestrategieën te gebruiken, kan een home-service bedrijf effectief zijn zichtbaarheid vergroten en een breed scala aan potentiële klanten bereiken. Het is belangrijk om een strategie te kiezen die past bij de unieke behoeften en het budget van je bedrijf. Een goed geplande en uitgevoerde buitenreclamecampagne kan een aanzienlijke impact hebben op het succes van je bedrijf.

Advies buitenreclame

Bij Supreme Reclame hebben we al ruim 25 jaar ervaring met het begeleiden van ondernemingen met het bepalen de strategie en het maken van keuzes omtrent buitenreclame. Neem voor vrijblijvend advies contact op met onze specialist David Stoter, of vul het formulier hieronder in.

Een van onze experts spreken?

Wij werken uw idee uit in een prachtige reclameuiting voor uw bedrijf of uw klant. Samen komen wij tot de mooiste oplossingen! Neem vrijblijvend contact op en leg uw vraag bij ons neer!

Bel nu: 038 477 0900

David stoter